Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton13g14kcal2.9g0g0.2g0g
Pinaatti 3.9g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.8g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g0.7g5.2kcal0g0g0.7g0g
Suolapähkinä 1.7g10kcal0.4g0.2g0.9g0.1g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 11g10kcal0.6g1.3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g87kcal8.2g4.2g3.8g2g
Valittu annoskoko45g43kcal4.1g2.1g1.9g1g
Annoskoko puolitettuna23g22kcal2.1g1.1g1g0.5g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200709