Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 3.8g4.8kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.1g3.4kcal0.2g0.4g0.1g0.2g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl5.7g21kcal0.7g4.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.3g4.3kcal0.1g0.8g0g0.1g
Fariinisokeri1.5g6.2kcal0g1.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4.3g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Raparperi 22g7.3kcal0.1g1.2g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g165kcal3.2g24.4g5.2g1.6g
Valittu annoskoko46g82kcal1.6g12.2g2.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna23g41kcal0.8g6.1g1.3g0.4g
Arvot/100g100g181kcal3.5g26.8g5.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733