Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g12g41kcal1.1g6.7g1.1g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g13g11kcal0.1g2.3g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g9g44kcal0.7g6.1g1.9g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g305kcal4g31.6g18g1.4g
Valittu annoskoko46g153kcal2g15.8g9g0.7g
Annoskoko puolitettuna23g76kcal1g7.9g4.5g0.4g
Arvot/100g100g334kcal4.4g34.6g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163