Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa10g1.6kcal0g0.2g0.1g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g6.8g1.4kcal0g0.2g0g0g
Purjosipuli 5.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Maa-artisokka 11g5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)5.5g3.3kcal0.1g0.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.2g6.6kcal0.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g41kcal1.6g3.8g1.6g1.4g
Valittu annoskoko46g21kcal0.8g1.9g0.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna23g10kcal0.4g1g0.4g0.4g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.1g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090