Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 126g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 51g353kcal0.3g0g39.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 82g282kcal8.4g57.4g1g2.9g
Kananmuna kuoreton 83g119kcal10.4g0.2g8.5g0g
Sokeri 40g164kcal0g40.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.7kcal0g0.8g0g0g
Rypsiöljy 18g156kcal0g0g17.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 48g422kcal0.3g0.2g47.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g2999kcal38.8g198g229g5.8g
Valittu annoskoko450g1500kcal19.4g99g114.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna225g750kcal9.7g49.5g57.3g1.5g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632