Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 76g309kcal0g76g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g45kcal0g11g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g90g654kcal0.9g0.9g71.6g0g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 269g118kcal1.3g17.2g1.6g8.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g2260kcal4.6g211.8g146.4g18.2g
Valittu annoskoko450g1130kcal2.3g105.9g73.2g9.1g
Annoskoko puolitettuna225g565kcal1.2g53g36.6g4.6g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593