Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis162g680kcal11.7g102.1g25.9g6.5g
Margariini 40%, keskiarvo 15g55kcal0g0.2g5.9g0g
Sitruuna kuorittu 48g20kcal0.3g1.1g0.5g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.8g0g0.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g42g16kcal3.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g2036kcal31.6g328.2g64.6g16g
Valittu annoskoko450g1018kcal15.8g164.1g32.3g8g
Annoskoko puolitettuna225g509kcal7.9g82.1g16.2g4g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240