Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 150g213kcal26.3g0g12g0g
Paprika punainen 19g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g125g463kcal5.6g38.8g31.3g4.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 63g40kcal2g3g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Kananmuna 50g(kpl)47g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g1586kcal79.8g90g99.8g11.6g
Valittu annoskoko450g793kcal39.9g45g49.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna225g396kcal20g22.5g25g2.9g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609