Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 749g254kcal22.9g36.7g0.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa599g1798kcal137.9g0g137.9g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 15g81kcal0.1g0.1g9g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g300g959kcal39g185.8g7.5g27g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1199g300kcal12g65.9g0g16.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)17g46kcal1.5g3g3.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1499g3410kcal284.7g0g254.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9000g13978kcal1007.2g638.2g827g93.2g
Valittu annoskoko4500g6989kcal503.6g319.1g413.5g46.6g
Annoskoko puolitettuna2250g3495kcal251.8g159.6g206.8g23.3g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191