Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Kesäkurpitsa zucchini 81g15kcal0.5g2g0.3g0.6g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 19g52kcal0.4g0.6g5.3g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 36g48kcal3.1g6.4g0.7g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana903g328kcal10.4g32.2g15.8g10.4g
Valittu annoskoko452g164kcal5.2g16.1g7.9g5.2g
Annoskoko puolitettuna226g82kcal2.6g8.1g4g2.6g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.6g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906