Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)113g21kcal1.6g2.1g0.6g2.8g
Kukkakaali 45g11kcal0.8g1g0.1g1g
Jauheliha, sika-nauta 150g332kcal26.2g0g25.5g0g
Pekoni rasvainen 32g120kcal3.8g0g11.8g0g
Sinappi 12g16kcal0.5g1.7g0.7g0.2g
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g124kcal0.8g1.1g13.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g19g28kcal3g0.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana903g1501kcal74.2g15.4g127.4g9.2g
Valittu annoskoko451g751kcal37.1g7.7g63.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna226g375kcal18.6g3.9g31.9g2.3g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178