Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 57g64kcal12.1g0g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 86g65kcal1.6g13.3g0.2g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2g18kcal0g0g2g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g3g7.5kcal0.3g0.1g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr40g10kcal0.4g1.9g0.1g0.9g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana903g370kcal30.2g38.2g9.6g6.2g
Valittu annoskoko452g185kcal15.1g19.1g4.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna226g93kcal7.6g9.6g2.4g1.6g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942