Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75603g4102kcal6g6g452.4g0g
Sokeri 875g3550kcal0g873.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1026g3519kcal104.5g717.8g12.3g35.9g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g193kcal0g47.8g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g513g277kcal46.1g21.5g1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g603g724kcal18.1g24.7g60.3g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 784g303kcal1.3g64g0.7g11.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g30g110kcal1.1g24g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9024g25659kcal357.4g3582g1055.6g95.8g
Valittu annoskoko4512g12830kcal178.7g1791g527.8g47.9g
Annoskoko puolitettuna2256g6415kcal89.4g895.5g263.9g24g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072