Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g125g70kcal10.6g6.3g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 25g76kcal2.2g13.8g0.5g3.5g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)18g65kcal2.4g9.6g1.4g1.9g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Mustikka metsä- 125g55kcal0.6g8g0.8g4.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g35g13kcal3.1g0g0g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana904g1382kcal54g235.2g17.6g22.2g
Valittu annoskoko452g691kcal27g117.6g8.8g11.1g
Annoskoko puolitettuna226g346kcal13.5g58.8g4.4g5.6g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518