Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)225g56kcal2.2g12.4g0g3.1g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8.4g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Oliiviöljy 15g134kcal0g0g15.2g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana905g453kcal8.6g36.4g31g10.6g
Valittu annoskoko452g227kcal4.3g18.2g15.5g5.3g
Annoskoko puolitettuna226g113kcal2.2g9.1g7.8g2.7g
Arvot/100g100g50kcal1g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471