Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)90g16kcal1.6g1.6g0.3g1.8g
Keräkaali, 100g23g5.4kcal0.3g0.8g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g6.3g7.6kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)90g36kcal1g6.5g0.5g1.3g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g36g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2.3g17kcal0g0g1.8g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 14g31kcal2.2g0.1g2.4g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g20g71kcal4.1g0.1g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana905g412kcal19.4g28.6g23.6g9.6g
Valittu annoskoko452g206kcal9.7g14.3g11.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna226g103kcal4.9g7.2g5.9g2.4g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345