Jouluinen juustokakku

Murskaa piparkakut pieneksi.

Sulata voi ja sekoita piparkakkumurun joukkoon.

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä voi-piparkakkuseos vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto, omena-päärynäsoseet sokeria 1dl, vanilliinisokeri, kanelia 1tl ja sekoita tasaiseksi.

Sulata 6kpl liivatteita pienessä tilkassa kuumaa vettä ja sekoita tasaisena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä tee kiille: Laita 3kpl liivatteita likoamaan kylmään veteen.

Raasta omenat.

Sekoita kattilassa vesi, 0,5dl sokeria ja 1tl kanelia.

Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.

Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu, omenaraaste ja liivatteet.

Sekoita.

Kaada varovasti vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Talvikki82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Piparkakku Annas45g216kcal2.7g31g9g1.2g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Flora vispi 20%63g138kcal1.9g3.1g12.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton50g80kcal4g2g6.5g0g
Päärynää ja omenaa soseena, 125g (Nestle bona)75g34kcal0.4g9g0.1g1.1g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Liivate 11g39kcal9.6g0g0g0g
Omena, Golden delicious 200g100g36kcal0.2g8.2g0.1g1.5g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana905g1655kcal38.2g179.6g87g7.6g
Valittu annoskoko453g828kcal19.1g89.8g43.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna226g414kcal9.6g44.9g21.8g1.9g
Arvot/100g100g183kcal4.2g19.8g9.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206278