Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 84g32kcal0.8g5.8g0.2g2.1g
Valkokaali keräkaali 56g16kcal0.7g2.3g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g39g11kcal0.2g2.3g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.8g7.9kcal0.2g0.3g0.7g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana906g158kcal5g25.8g2.4g10.2g
Valittu annoskoko453g79kcal2.5g12.9g1.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna226g40kcal1.3g6.5g0.6g2.6g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337337