Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 63g48kcal1.2g9.7g0.1g0.6g
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g8.8g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g5g6kcal0.1g0.3g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.9g5.7kcal0.2g0.6g0.3g0g
Voi 1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lohifilee 50g98kcal9.4g0g6.8g0g
Katkarapu 23g15kcal3.3g0g0.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g18g18kcal0.7g3.5g0.1g0g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.4g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana907g433kcal30.6g32.8g18.8g2.8g
Valittu annoskoko453g217kcal15.3g16.4g9.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna227g108kcal7.7g8.2g4.7g0.7g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674