Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g88g149kcal17.5g0g8.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali219g46kcal2.6g7.4g0.4g4.6g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl4.8g12kcal0.6g0.1g1.1g0g
Siirappi, tumma8.7g28kcal0g6.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana907g546kcal42.6g35.2g25.2g12.2g
Valittu annoskoko453g273kcal21.3g17.6g12.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna227g137kcal10.7g8.8g6.3g3.1g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587