Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 626g476kcal11.8g97g1.3g6.3g
Porkkana 163g53kcal1g9g0.3g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 2503g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g88g12kcal0.9g2.6g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g50g60kcal1.5g2.7g5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 19g57kcal1.9g6.4g2.6g0.2g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Lohifilee 501g978kcal93.6g0g67.6g0g
Katkarapu 225g154kcal32.5g0g2.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g175g175kcal7g35g0.7g0g
Valkopippuri 3.8g11kcal0.4g1.6g0.1g1g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 8.8g2kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Timjami, annos 3g3.8g8kcal0.3g1g0.3g1.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9061g4331kcal308.2g327.6g190g30.8g
Valittu annoskoko4530g2166kcal154.1g163.8g95g15.4g
Annoskoko puolitettuna2265g1083kcal77.1g81.9g47.5g7.7g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674