Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)400g1520kcal2g26g160g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 720g2419kcal0g529.3g0g0g
Raparperi 1200g404kcal8.3g66g1.2g16.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 80g268kcal0g65.3g0g1.1g
Valkuainen (100g)1200g504kcal117.6g18g1.2g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9060g17234kcal261.4g3108g364.8g35.8g
Valittu annoskoko4530g8617kcal130.7g1554g182.4g17.9g
Annoskoko puolitettuna2265g4309kcal65.4g777g91.2g9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311