Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400g2324kcal266g0g140g0g
Sipuli (kuorittu)490g132kcal6.4g23.5g1g8.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl700g595kcal9.8g30.8g49g0g
Bataatti, kuorittu 1750g1417kcal27.5g294.5g0.9g52.5g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9065g9485kcal667.6g698.8g421.2g121.6g
Valittu annoskoko4533g4742kcal333.8g349.4g210.6g60.8g
Annoskoko puolitettuna2266g2371kcal166.9g174.7g105.3g30.4g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886