Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1437g1810kcal158g4.3g129.3g0g
Sokeri 611g2478kcal0g609.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 700g2403kcal71.4g490.2g8.4g24.5g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl479g1628kcal9.6g14.4g167.6g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 958g770kcal4.1g164.4g1.6g15.5g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g18973kcal490.8g2749.8g613.8g80.6g
Valittu annoskoko4536g9487kcal245.4g1374.9g306.9g40.3g
Annoskoko puolitettuna2268g4743kcal122.7g687.5g153.5g20.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148