Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 71g289kcal0g71.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 109g375kcal11.1g76.6g1.3g3.8g
Voi 80g578kcal0.9g0.3g64.8g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 112g43kcal0.2g9.2g0.1g1.7g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Maito, Kevyt42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.2g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana909g2762kcal33.6g338g138.8g11g
Valittu annoskoko455g1381kcal16.8g169g69.4g5.5g
Annoskoko puolitettuna227g691kcal8.4g84.5g34.7g2.8g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478