PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 524g222kcal51.4g2.1g0.5g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g820g328kcal36.9g45.1g0.8g8.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1000g700kcal120g40g5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g800g312kcal3.2g54.4g4g20.8g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss600g205kcal6g24.6g4.8g22.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen800g264kcal26.4g39.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9088g4062kcal487.8g410.8g30.2g102.4g
Valittu annoskoko4544g2031kcal243.9g205.4g15.1g51.2g
Annoskoko puolitettuna2272g1016kcal122g102.7g7.6g25.6g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209