Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)401g1525kcal2g26.1g160.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 722g2427kcal0g531g0g0g
Raparperi 1204g405kcal8.3g66.2g1.2g16.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 80g269kcal0g65.5g0g1.1g
Valkuainen (100g)1204g506kcal118g18.1g1.2g0g
Sokeri 853g3461kcal0g851.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9088g17287kcal262.2g3117.8g366g36g
Valittu annoskoko4544g8644kcal131.1g1558.9g183g18g
Annoskoko puolitettuna2272g4322kcal65.6g779.5g91.5g9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311