Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1g2.8kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Pekoni (Dulano)13g32kcal2.3g0.4g2.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha40g66kcal7.6g0g4g0g
Soijakastike 1.8g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Siirappi, tumma3g10kcal0g2.2g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 23g7.4kcal0.1g1.3g0g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g18g11kcal0.3g2.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali95g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g312kcal23.6g22g13.6g6.2g
Valittu annoskoko455g156kcal11.8g11g6.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna228g78kcal5.9g5.5g3.4g1.6g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918