Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 37g150kcal0g36.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl52g177kcal7.3g33.4g1.6g2.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl11g35kcal3.2g3.6g0.9g1.5g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl22g196kcal0g0g21.7g0g
Rahka, valio65g42kcal6.5g2.7g0.2g0g
Mustikka metsä- 78g34kcal0.4g5g0.5g2.6g
Kananmuna kuoreton 96g136kcal12g0.3g9.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 87g30kcal2.7g4.3g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g1651kcal64.4g184.4g69.6g14g
Valittu annoskoko455g825kcal32.2g92.2g34.8g7g
Annoskoko puolitettuna228g413kcal16.1g46.1g17.4g3.5g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558