Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen94g676kcal0.9g0.9g75.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai94g328kcal11.3g66.6g2g2.8g
Luumu kivetön, kuivattu 94g191kcal3.9g35.3g0.8g8.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g77g111kcal9.7g0.2g8g0g
Sokeri 94g381kcal0g93.7g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g3381kcal51.8g395.2g171.8g21.8g
Valittu annoskoko455g1690kcal25.9g197.6g85.9g10.9g
Annoskoko puolitettuna228g845kcal13g98.8g43g5.5g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278