Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 125g163kcal26.4g0g6.3g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g7g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 41g18kcal0.2g1.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1.3g2.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g420kcal54.2g6.8g16.4g1.2g
Valittu annoskoko455g210kcal27.1g3.4g8.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna228g105kcal13.6g1.7g4.1g0.3g
Arvot/100g100g46kcal6g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291