Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 88g520kcal20.1g11g43.3g5.3g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g35g100kcal10.5g0.7g6g13g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka123g431kcal14.7g88.2g2.1g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g11g55kcal2.2g3.9g3.3g3.5g
Saksanpähkinä 21g143kcal3.1g0.7g13.7g3.3g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g16g1.6kcal0.2g0g0.1g13.4g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g5.3g17kcal0.1g4.2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g16g142kcal0g0g15.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g2818kcal101.8g217.4g168.6g77g
Valittu annoskoko455g1409kcal50.9g108.7g84.3g38.5g
Annoskoko puolitettuna228g705kcal25.5g54.4g42.2g19.3g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210