Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 74g301kcal0g74.1g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 102g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Rypsiöljy 52g463kcal0g0g52.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g389kcal11.6g79.4g1.4g4g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Ruokasooda 2.9g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl38g242kcal5.3g1.3g23.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.7g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Rusina 18g51kcal0.5g10.5g0.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana910g3108kcal48.6g345.4g166.2g12.8g
Valittu annoskoko455g1554kcal24.3g172.7g83.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna228g777kcal12.2g86.4g41.6g3.2g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980