Graavi lohi

GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Merilohifile, norja4000g6640kcal668g0.4g440g0g
Sokeri 64g260kcal0g63.9g0g0g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Tilli, tuore 480g144kcal17.7g4.3g3.8g10.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9104g14132kcal1373g144g888g24.4g
Valittu annoskoko4552g7066kcal686.5g72g444g12.2g
Annoskoko puolitettuna2276g3533kcal343.3g36g222g6.1g
Arvot/100g100g155kcal15.1g1.6g9.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313385