Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g28g89kcal3.2g17g0.8g3.4g
Siirappi 4g12kcal0g2.9g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 5.4g15kcal0.8g1.4g0.2g2.1g
Vehnälese 6g14kcal0.8g0.9g0.3g2.2g
Ruisjauho (Rainbow)20g64kcal2g12.5g0.5g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 168g576kcal17.1g117.6g2g5.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g1619kcal47.8g304.6g16.6g32.8g
Valittu annoskoko456g810kcal23.9g152.3g8.3g16.4g
Annoskoko puolitettuna228g405kcal12g76.2g4.2g8.2g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885