Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 88g634kcal1g0.3g71.1g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)112g680kcal9.7g21.4g61.3g14.6g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön25g179kcal2g2.2g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g4307kcal52g307.8g319.8g31.4g
Valittu annoskoko456g2154kcal26g153.9g159.9g15.7g
Annoskoko puolitettuna228g1077kcal13g77g80g7.9g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.7g35.1g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571