Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 41g116kcal6.3g0.1g10.1g0g
Sinappi 10g13kcal0.4g1.4g0.6g0.2g
Rypsiöljy 365g3226kcal0g0g364.8g0g
Viinietikka 30g6.3kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4.1g12kcal0.4g1.7g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g6745kcal14.2g6.8g751.2g2.6g
Valittu annoskoko456g3373kcal7.1g3.4g375.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna228g1686kcal3.6g1.7g187.8g0.7g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868