Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Papu valkoinen, keitetty 47g50kcal4g6.6g0.2g3.3g
Tomaatti, tuore63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Herne 63g43kcal3.2g5.8g0.2g1.9g
Tomaattimurska 78g23kcal0.4g4.1g0.2g1.5g
Kesäkurpitsa zucchini 63g11kcal0.3g1.6g0.2g0.4g
Munakoiso 78g18kcal0.4g2.4g0.2g2g
Rajah Mild Curry Paste (10g)6.2g8.9kcal0.2g0.5g0.6g0g
Kukkakaali 31g7.5kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g444kcal19.6g50.4g13.2g22.2g
Valittu annoskoko456g222kcal9.8g25.2g6.6g11.1g
Annoskoko puolitettuna228g111kcal4.9g12.6g3.3g5.6g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843