Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 73g221kcal13.1g35.4g0.7g7.8g
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Naudanliha keskiarvo 37g56kcal7g0g3.1g0g
Sianliha keskiarvo 37g80kcal6.7g0g6g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana913g722kcal54g72.4g19.6g16.2g
Valittu annoskoko457g361kcal27g36.2g9.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna228g181kcal13.5g18.1g4.9g4.1g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019