PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 526g223kcal51.6g2.1g0.5g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g823g329kcal37g45.3g0.8g8.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1004g703kcal120.4g40.1g5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g803g313kcal3.2g54.6g4g20.9g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss602g206kcal6g24.7g4.8g22.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen803g265kcal26.5g39.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9120g4077kcal489.4g412.2g30.2g102.8g
Valittu annoskoko4560g2038kcal244.7g206.1g15.1g51.4g
Annoskoko puolitettuna2280g1019kcal122.4g103.1g7.6g25.7g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209