Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 333g80kcal6g7.3g1g7.7g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Tonnikala öljyssä 77g146kcal20.9g0g6.9g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana915g667kcal54.6g16.6g38.2g15.6g
Valittu annoskoko457g334kcal27.3g8.3g19.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna229g167kcal13.7g4.2g9.6g3.9g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083