Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 125g48kcal1.2g8.6g0.2g3.1g
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.2g0.2g2.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Voi 8.1g59kcal0.1g0g6.6g0g
Kasvisliemikuutio 6.9g21kcal0.7g0.9g1.6g0.1g
Viinietikka 6.2g1.3kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g124g396kcal14.2g0g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana915g1137kcal37g33.4g64.4g13.8g
Valittu annoskoko457g568kcal18.5g16.7g32.2g6.9g
Annoskoko puolitettuna229g284kcal9.3g8.4g16.1g3.5g
Arvot/100g100g124kcal4g3.7g7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=328310