Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio2517g1334kcal80.5g113.3g62.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu489g616kcal53.8g1.5g44g0g
Voi, 1 tl, 5 g180g1312kcal1.8g1.8g143.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1169g4010kcal119.1g818g14g40.9g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Hunaja 144g475kcal0.7g116.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 24g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9144g15736kcal515.8g2157.2g529.4g82.2g
Valittu annoskoko4572g7868kcal257.9g1078.6g264.7g41.1g
Annoskoko puolitettuna2286g3934kcal129g539.3g132.4g20.6g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011