Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2141g515kcal38.7g47.1g6.4g49.2g
Kuohukerma,valio,2dl1070g3639kcal21.4g32.1g374.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 642g1913kcal119.2g16.1g154.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]428g1413kcal115.6g0g102.8g0g
Sipuli (kuorittu)294g80kcal3.8g14.1g0.6g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9152g15119kcal597.4g218.8g1277g108.4g
Valittu annoskoko4576g7560kcal298.7g109.4g638.5g54.2g
Annoskoko puolitettuna2288g3780kcal149.4g54.7g319.3g27.1g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502