Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 100g41kcal1g4.1g0.8g3.7g
Kuohukerma,valio,2dl125g425kcal2.5g3.8g43.8g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g100g170kcal7.7g5.2g13g2.8g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g38g105kcal0.6g25.6g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu91g115kcal10g0.3g8.2g0g
Liivatelehti, gelatiini2.3g7.9kcal1.9g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe2g7.7kcal0.1g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana916g1743kcal47.6g81.8g131.8g13g
Valittu annoskoko458g872kcal23.8g40.9g65.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna229g436kcal11.9g20.5g33g3.3g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916