Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g250g60kcal3g8.5g0.5g5.2g
Kurkku, tuore75g7.5kcal0.5g1.3g0.1g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Paprika, punainen13g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Sokeri21g86kcal0g21.2g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g25g5kcal0g1.6g0g0g
Siirappi, tumma1.8g5.6kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana916g747kcal7.8g71.4g46.6g12.8g
Valittu annoskoko458g373kcal3.9g35.7g23.3g6.4g
Annoskoko puolitettuna229g187kcal2g17.9g11.7g3.2g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633