Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 200g1067kcal0.7g0.7g120.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 200g687kcal20.4g140.2g2.4g7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3004g1369kcal90.1g144.2g45.1g0g
Emmental, punaleima 17%668g1936kcal227g0g113.5g0g
Valkopippuri, annos 1g3.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 25g132kcal0.1g0.1g14.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g85kcal2.5g17.3g0.3g0.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 369g168kcal11.1g17.7g5.5g0g
Emmental, punaleima 17%82g238kcal27.9g0g14g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9160g11364kcal759.6g640.4g631.6g15.8g
Valittu annoskoko4580g5682kcal379.8g320.2g315.8g7.9g
Annoskoko puolitettuna2290g2841kcal189.9g160.1g157.9g4g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382