Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2200g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g280g896kcal31.9g171.1g7.8g33.9g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 54g151kcal8.1g14g2.3g21.1g
Vehnälese 60g137kcal8g9.2g2.7g22.5g
Ruisjauho (Rainbow)200g640kcal20g126g4.6g28g
Vehnäjauho puolikarkea 1690g5799kcal172.2g1183g20.3g59.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9178g16296kcal480.4g3065.8g165.4g329.4g
Valittu annoskoko4589g8148kcal240.2g1532.9g82.7g164.7g
Annoskoko puolitettuna2295g4074kcal120.1g766.5g41.4g82.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885