Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 50g32kcal0.2g5.9g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Juuriselleri 25g7.9kcal0.3g1.1g0g0.8g
Sipuli 21g6.4kcal0.3g1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 187g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g25g65kcal0.7g1.1g6.7g0.1g
Piparjuuri, annos 10g31g12kcal1.4g3.4g0.1g2.3g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g31g38kcal0.7g1.5g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g427kcal9.8g48.8g20.6g14.4g
Valittu annoskoko459g214kcal4.9g24.4g10.3g7.2g
Annoskoko puolitettuna230g107kcal2.5g12.2g5.2g3.6g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.3g2.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331767