Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g113g418kcal6.4g39.5g26g2.1g
Kananmuna kuoreton 34g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g47g80kcal1.2g2.8g7.1g0.2g
Mozzarella 17% (Pirkka)28g66kcal5.6g0.1g4.8g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen47g9kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g56g12kcal0.6g2.5g0g1.1g
Purjosipuli 38g8.6kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Ruokaöljy keskiarvo 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen66g22kcal2.2g3.2g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g28g101kcal5.6g0.3g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g1563kcal53.6g102.4g100.6g9.8g
Valittu annoskoko459g781kcal26.8g51.2g50.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna230g391kcal13.4g25.6g25.2g2.5g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g11g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124305